13 Mart 2013 Çarşamba

Everything Is Illuminated





Sayesinde ben de aydınlandım...
Yol filmlerine zaafım var evet. Klişe olanından, yenilikçisine dek... Genellikle artı birle başlıyorlar adıma. "Her Şey Aydınlandı" en sevdiklerim arasına girdi. Müzikleriyle, karakterleriyle, dramatik yapısıyla tekrar tekrar izlerim.
(Bir çift sözüm de Liev Schriber'e olacak. Be adam, madem yönetmenliğin iyi, böyle bir filmi kotarabiliyorsan, bu alana neden ağırlık tanımıyorsun. )
Gogol Bordello'ya da selam olsun...

  ---spoiler---
Koleksiyoncu ana karakteri ve rap sevdalısı yan karakteri ile de beni benden almıştır film. Toplamak özel bir eylemdir. Bir de ait olup olmadığın sisli olan geçmişini toplamak. Bugüne getirmek. Elijah Wood'un canlandırdığı özgün karakterlerdendi. Sanırım romanı da okumalıyım. En azından böyle bir istek uyandırdı bende.

---spoiler---
Yola çıkmaya devam...

1 yorum:

  1. Her bir yol yapımı ile birlikte bizde bambaşka deryalara kapılıyoruz,sıyrılıyoruz tutsak olduğumuz bu evrenden uçar gibi konuyoruz,tutunuyoruz o yapımın eteklerine sonra pır pır eden o yolculuk bizim yolculuğumuz oluyor Cemal, bende sen gibi zaaflarımla çırılçıplak o yolun yolcusu oluyorum.

    Yüreğinin kaleminden damlayan her damlanın nehirleri aşıp okyanusa dönüşüceğinin sihri her sözcüğünün gölgesinde Metinim...Erdemim..vE Cemalim...

    http://www.youtube.com/watch?v=FCpmdCyJjMc&playnext=1&list=PL7EB0AAD45CE5EFD8&feature=results_main

    YanıtlaSil