6 Ocak 2013 Pazar

Martin Mystere

"Martin Mystereİtalyan Bonelli Comics şirketi tarafından yayınlanmakta olan bir çizgi romanserisidir. Hikayesinde temel olarak arkeoloji, bilim-kurgu, fantastik edebiyat, tarih, mitoloji gibi konulardan bahseder.

Martin Mystere 1982 yılında Alfredo Castelli ve Giancarlo Alessandrini tarafından yaratılmış birÇizgi-roman kahramanıdır. İlk sayısı Nisan 1982'de İtalya'da Bonelli Comics yayınevinden çıkmış olup, iki yıl sonra Türkiye'de de yayın hayatına başlamıştır. O sıralar Türkiye'de çizgi-romanpiyasasını elinde tutmakta olan Tay Yayıncılık tarafından çıkartılmaya başlanan Martin Mystere, bazı politik nedenlerden dolayıTürkiye'de "Atlantis" adı altında yayımlanır. Tay Yayıncılıktan çıkan 31 ve 50 sayılık iki serinin sonunda Martin Mystere de yayın hayatına son vermek zorunda kalır. Uzun bir süre yeni bir sayısı Türkiye'de yayınlanmayan Martin Mystere90'larda AD\Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yeniden, bu kez orijinal isim ve formatta basılmaya başlanır. 31 sayı süren bu seriden sonra, 2000'lerin başlarındaAksoy Yayıncılık tarafında basılan 15 sayıyla birlikte yayın hayatına ikinci kez ara verir. 2002 yılında Lal Kitap tarafından yeniden yayın hayatına dönen Martin Mystere, halen Lal Kitap tarafından çıkartılmaktadır."



Mystere'i sevme nedenim aslında dünyanın çok gizemli bir yer olduğuna inanmam. Tabii bir de eski medeniyetler merakım. Hepsi bir yana dense ki, len sen daha bireysel gizemlerini çözemedin. Doğru da dünyayı çözmek kişinin kendisini çözmesinden kolaydır, derim. En son Kral Arthur ile alakalı bir bölüm okudum. Fevkalade güzeldi. Bu bitince hangi çizgi romana geçsem acaba?

Alıntı; vikipedi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder